Glutenvrij assortiment bij Jambo’s Place in Apenheul

kids-ringstaartmaki

Vanaf dit seizoen kan je bij Apenheul ook terecht met een glutenvrij dieet! Niet meer met tassen eten slepen, maar onbezorgd genieten bij Jambo’s Place in  Apenheul! Ik ben er ontzettend blij mee! Het maakt een dagje uit toch net wat leuker!

gorilla

Wie mijn blog al langer volgt weet dat er al het een en ander aan vooraf is gegaan. Lees hier mijn eerdere blogs over  Apenheul. Apenheul is niet over een nacht ijs gegaan en heeft   de introductie van een glutenvrij assortiment heel goed voorbereid. In de laatste weken van het vorige seizoen is er al proefgedraaid en ja, ook toen ben ik nog even in de keuken wezen kijken samen met Dion. Dat kijkje in de keuken gaf overduidelijk aan dat ze het goed voor elkaar hebben.

En nu is het dan echt zover!

Als je nu een dagje naar de Apenheul gaat kun je bij de receptie van het park melden dat je graag glutenvrij wil eten. Dit wordt vervolgens doorgegeven aan de medewerkers van Jambo’s Place . Zo kunnen zij ervoor zorgen dat de frituur (speciaal bedoeld voor het glutenvrije assortiment) alvast aanstaat.

Kan je overal in de Apenheul glutenvrij eten? Nee, dat kan niet. Er is bewust gekozen voor Jambo’s place. (Zie rechtsonder op de plattegrond). Er kon in Jambo’s place heel goed een glutenvrije zone in de keuken gecreëerd worden. Zo kunnen de medewerkers van de Apenheul ervoor zorgen dat het ook daadwerkelijk goed glutenvrij bereid wordt.

Plattegrond 2015

Welke glutenvrije producten kun je krijgen bij Jambo’s Place?

 • Frikandel (VA foods)
 • Kroket (VA foods)
 • Friet (McCain)
 • Mayonaise, ketchup en mosterd (allen in zakjes)
 • Poffertjes met poedersuiker (Veldt)
 • Waterijs
Bron foto: VAFoods

Bron foto: VAFoods

Apenheul hoopt in de toekomst het assortiment uit te breiden.

De medewerkers hebben goede uitleg gehad van de horecamanager (Hij heeft alles met ons heel goed voorbereid).  Ook zijn er algemene regels opgesteld om het ook daadwerkelijk goed glutenvrij te bereiden.

berberaap

Apenheul is van 30 maart tot en met 1 november 2015 dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Van 18 juli tot en met 23 augustus is het dierenpark open van 9:30 uur tot 18:30 uur.

Bezoekadres: J.C. Wilslaan 21
7313 HK Apeldoorn.

Ik zou zeggen op naar Apenheul voor een leuk dagje uit!

15 thoughts on “Glutenvrij assortiment bij Jambo’s Place in Apenheul

  • Dan is er in tussen vast een heleboel veranderd en is het ook weer leuk om een keer heen te gaan. Wij hebben een seizoenskaart en wonen er redelijk vlakbij en onze jongens zijn helemaal idolaat van de Apenheul. Erg fijn dat we nu niet meer alles hoeven mee te zeulen.

 1. Pingback: Glutenvrij bij Apenheul! | Ik ben glutenvrij

 2. Pingback: Heerlijk dagje in Apenheul | Dion glutenvrij

 3. Pingback: #Wijbloggenglutenvrij: Wat doe ik om Coeliakie bekender te maken? | Dion glutenvrij

 4. Pingback: Glutenvrije Va Foods snacks in pretparken en dierentuinen | Dion glutenvrij

  • Gelukkig wordt er steeds meer rekening mee gehouden en dat is inderdaad heel fijn. Inmiddels zijn er al meer parken die met VA Foods snacks werken en daar een hele uitgebreide, duidelijke bereidingsinstructie bij hebben gekregen, want dat is natuurlijk wel heel belangrijk dat het goed glutenvrij bereid wordt.

 5. Pingback: Glutenvrij genieten in de vakantie - Gebaksjuwelier

  • Snap uw reactie niet helemaal en kan me er ook niet in verplaatsen. Onze zoon heeft al ruim 4 jaar coeliakie en dat is bepaald geen hype, maar echt een ziekte met een strikt glutenvrij dieet. Wij zijn juist blij dat we bij steeds meer horeca gelegenheden terecht kunnen met een glutenvrij dieet.

 6. Het kan heel ernstige vormen aan nemen als je gluten eet die niet voor je bedoeld zijn,de een kan er beter tegen als de ander maar op passen blijft het altijd.Dit heeft natuurlijk niets met hyperventilatie te maken,die meneer heeft het niet ,maar ik toevallig wel,en je kan er wel degelijk ziek van gluten worden als je die gebruikt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s