About

Ons gezin bestaat uit Raymond, Sandra, Dion en Axel. Oja we mogen onze trouwe viervoeter Bluf niet vergeten.

Onze oudste zoon Dion heeft Coeliakie en volgt een strikt glutenvrij en lactose arm dieet. Ook de rest van het gezin heeft het gen om Coeliakie te ontwikkelen. Wij zullen jaarlijks tot een keer per 2 jaar geprikt worden om ons anti ttg te bepalen. Uiteraard bij klachten zullen wij eerder geprikt worden.

Dion is 4 jaar en heeft nu ruim 3 jaar de diagnose Coeliakie. Het klink misschien heel vreemd, maar wat waren en zijn we blij met deze diagnose.

Met Coeliakie kan je heel goed leven als je je maar aan het glutenvrije dieet houdt. Binnen ons gezin is dat prima te doen, maar daar buiten lopen we helaas geregeld tegen problemen aan. Al wordt het gelukkig wel steeds makkelijker.

Niet iedereen in onze omgeving snapt dat een gewone bruine boterham niet gezond is. Spontaan uit eten gaan is er niet vaak bij, omdat de restaurants in onze omgeving er nog niet goed op ingespeeld zijn. Ik ben er wel van overtuigd dat dit alleen maar beter wordt, omdat er steeds meer mensen de diagnose Coeliakie krijgen.

Waarom bloggen? Ik ga bloggen om Coeliakie meer bekendheid te geven en hopelijk komt er zo ook meer begrip. In het dorp waarin wij wonen is Dion een van de weinige met Coeliakie en dat zou niet zo horen te zijn. Coeliakie is helaas nog steeds de meest onbekende volksziekte van Nederland.

Onze huisarts, maar ook de huisarts in onze vorige woonplaats hebben er weinig kaas van gegeten. Gelukkig hebben we een kinderarts die wel weet waar ze het over heeft en die we nog steeds eeuwig dankbaar zijn dat ze gelijk zag wat Dion had.

Op deze blog heeft u een kijkje in ons glutenvrije leven. Ook zal ik glutenvrije tips en recepten plaatsen.

4 thoughts on “About

 1. Leuk de blogs te lezen. Kwam er bij toeval op terecht. Bij mij heeft mijn jongste zoon de diagnose coeliakie gekregen. Zijn naam… Dion! Vond het toch wel een bijzonder toeval.
  Groetjes Karin

  • Dat is zeker toevallig. Helaas blog ik de laatste tijd erg weinig. Of beter gezegd helemaal niet. Ik hoop zodra het met onze Dion en mijzelf beter gaat het weer op te pakken, want ondanks dat er een heleboel glutenvrije blogs zijn denk ik toch wat te kunnen toevoegen.

 2. Hallo Sandra,

  Ik werk voor het merk SoPure. Speciaal voor Coeliakiepatienten en mensen die om andere redenen geen gluten mogen of willen eten, hebben we tijdens de Coeliakiemaand van de MLDS een speciale kortingsactie op de glutenvrije fruit-notenrepen.

  Mag ik je hierover een persbericht toesturen? En zo ja, naar welk e-mailadres kan ik dat dan zenden?

  Ik hoor graag van je.

  Met vriendelijke groet,

  Peter Meijers

  • Goedemiddag Peter,

   Leuk dat je mij benaderd. Echter ben niet heel actief meer met mijn blog om verschillende redenen. Ik denk dat je beter bij andere Blogger kunt informeren.

   Met vriendelijke groet,

   Sandra

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s